Sparta verspeelt in blessuretijd zege tegen FC Twente

Sparta heeft donderdag een overwinning uit handen gegeven in het heenduel van de play-offsfinale tegen FC Twente. Lang leek het erop dat de Rotterdammers zouden winnen, maar in de laatste minuut werd het door een fout van Sparta-doelman Nick Olij alsnog gelijk: 1-1.

Snel in de tweede helft kwam Sparta op voorsprong. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de bal op de stip nadat Koki Saito werd gevloerd. Uit de beelden leek het erop dat de Japanse aanvaller niet werd aangeraakt, maar de VAR greep niet in, waarna Vito van Crooij vanaf elf meter raak schoot.

Sparta hield lang de 1-0 voorsprong vast en leek te winnen, maar de de ploeg van trainer Ron Jans kwam toch nog langszij. In de 93e minuut kopte Ramiz Zerrouki de 1-1 binnen, nadat Nick Olij in de fout ging. Zondag om 14.30 uur treffen de twee ploegen elkaar voor de return. De winnaar van dat duel plaatst zich voor een plek voor Europees voetbal.