Neuville wint loodzware Rally van SardiniŰ vol regen

Voor de rallyfans kijken we nog even terug op het weekeinde, want op Sardinië werd de Rally van Sardinië verreden, de zesde wedstrijd van het wereldkampioenschap. De wedstrijd op gravel werd gekenmerkt door lastige omstandigheden, vooral toen de regen begon te vallen.

Dani Sordo was van de grote namen degene met de meeste problemen op de openingsdag: hij tuimelde met zijn Hyundai van een gelukkig niet al te hoge klif en verloor bijna vijf minuten. De leiding na dag één was in handen van de Fin Esapekka Lappi en navigator Janne Ferm, in hun Hyundai i20 hadden ze welgeteld één tiende van een seconde voorsprong op de Fransen Sebastien Ogier en Vincent Landais in de Toyota Yaris. De Belgische Hyundai-coureur Thierry Neuville volgde met Martijn Wydaeghe op 18,6 seconden, voor Toyota-duo's Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (+46,1) en Takamoto Katsuta/Aaron Johnson (+47,4).

Op dag twee zorgden diepe waterplassen voor problemen: Katsuta ging er te hard doorheen en was gezien, Ott Tänak verloor veel tijd door water bij de motor en ook Evans kwam er flink door in de problemen. In de loop van de middag begon het te regenen en Neuville profiteerde, ietwat geholpen door Ogier: de Fransman gleed van zijn rempedaal en reed bijna een ravijn in - ze vielen nét niet - en Neuville passeerde hem. Lappi had het erg zwaar en zo sloot Neuville dag twee af als leider met 36,4 seconden voorsprong op Lappi. Alleen Rovanperä stond verder nog een beetje in de buurt met 1:50 minuten achterstand, Evans stond vierde op 5:36 minuten - dag twee op Sardinië was lood- en loodzwaar geweest.

Neuville bouwde zijn voorsprong op de slotdag gestaag uit en deed het relatief rustig aan in de afsluitende power stage, om zijn zege niet in gevaar te brengen. Hij won uiteindelijk met 33 seconden voorsprong op Hyundai-teamgenoot Lappi, terwijl plek drie op 1:55 minuten voor power stage-winnaar Rovanperä ging.