Sparta via strafschoppen naar finale play-offs Europees voetbal

Sparta heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Na de 2-1 zege bij FC Utrecht verloor het thuis weliswaar met 0-1, maar nam het de strafschoppen beter. In de finale speelt Sparta tegen FC Twente.

Sparta was gedurende de wedstrijd beter dan FC Utrecht en was in de openingsfase tot tweemaal toe dicht bij de openingstreffer, maar de bal wilde er niet in. Vlak na rust leek Sparta op voorsprong te voorkomen via Vito van Crooij, maar op aanraden van de VAR werd het doelpunt afgekeurd vanwege een overtreding van Shurandy Sambo. Vlak voor tijd viel het doelpunt voor FC Utrecht dankzij een intikker van Nick Viergever.

In de verlengingen waren ook de beste kansen voor Sparta, maar werd er niet meer gescoord en moesten penalty's de beslissingen brengen. Daar pakte Sparta-doelman Nick Olij twee strafschoppen en gaan de Rotterdammers naar de finale van de play-offs.