FC Twente laat Heerenveen kansloos en staat in finale play-offs

FC Twente heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. Afgelopen donderdag had het al met 1-2 gewonnen in Friesland, maar thuis tegen sc Heerenveen won FC Twente met 4-0 en staan ze in de finale voor de laatste Europese ticket.

FC Twente domineerde vanaf de eerste minuut in het thuisduel tegen sc Heerenveen en in de elfde minuut kwam de ploeg van Ron Jans ook op voorsprong. Michel Vlap schoot van een meter of vijftien via de binnenkant van de paal raak. Halverwege de eerste helft besliste Robin Pröpper de wedstrijd. Uit de rebound na een schot van Václav Cerný zorgde de verdediger voor de 2-0. Nog in de eerste helft maakte Joshua Brenet er na een mooie aanval op aangeven van Cerný 3-0 van.

Na rust bleef FC Twente de betere ploeg en liep het nog uit naar een 4-0 overwinning. Virgil Misidjan zorgde voor het doelpunt na opnieuw een goede aanval. FC Twente staat in de strijd om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League tegenover Sparta Rotterdam of FC Utrecht, die het zondag om 18.00 uur tegen elkaar opnemen. Sparta won de eerste ontmoeting met 1-2.