Tennissers Rojer, Middelkoop en Koolhof in kwartfinales Roland Garros

Op Roland Garros gaat het nog altijd goed met de Nederlandse tennissers in het dubbelspel. Bij de mannen zijn er inmiddels twee Nederlandse kwartfinalisten en ook in het gemengd dubbelspel was er zaterdag weer Nederlands succes te vieren op het Parijse gravel.

Mannendubbel
Wesley Koolhof en zijn Britse kompaan Neal Skupski zijn als eerste geplaatst en maken die status vooralsnog prima waar. In de eerste twee wedstrijden verloren ze geen set en ook in de achtste finales stoomden ze in twee sets door: Aleksandr Nedovyesov uit Kazachstan en de Mexicaan Miguel Angel Reyes-Varela gingen er met 7-5, 6-4 aan.

Jean-Julien Rojer en zijn Salvadoriaanse partner Marcelo Arevalo verdedigen in Parijs hun titel en ook dat gaat vooralsnog uitstekend voor de nummers drie van de plaatsingslijst. In de achtste finales troffen ze de Brit Jamie Murray en de Nieuw-Zeelander Michael Venus, als dertiende geplaatst, die met twee keer 6-2 aan de kant werden geschoven.

Gemengd dubbel
Samen met de Indonesische Aldila Sutjiadi speelde Matwé Middelkoop zijn tweederondepartij - tevens de achtste finale. Gabriela Olmos uit Mexico en Skupski stonden aan de andere kant van het net en die waren als nummers drie van de plaatsingslijst favoriet, maar dat hielp ze niet: 6-2, 7-6 (7) voor Middelkoop en Sutjiadi.