Swiatek pijnigt tegenstandster met double bagel op Roland Garros

Tennisster Iga Swiatek heeft op Roland Garros laten zien wie de grote topfavoriete is. De Poolse titelverdedigster en nummer één van de wereld opende het toernooi al met twee keer een 6-4, 6-0 zege, in de derde ronde ging ze een stap verder: de onfortuinlijke Chinese Xinyu Wang werd met twee keer 6-0 in 51 minuten aan de kant geschoven.

Swiatek speelt in de achtste finales tegen de Oekraïnse Lesia Tsurenko. Die had het zelf ook niet al te moeilijk: Bianca Andreescu uit Canada wist welgeteld twee keer een game te winnen en kon met een pijnlijke 6-1, 6-1 nederlaag richting de kleedkamers.

De Amerikaanse Coco Gauff, als zesde geplaatst, stond set één nog af tegen de pas 16-jarige Russische qualifier Mirra Andreeva, maar daarna was de koek op voor het toptalent, dat eerder dit jaar nog in de finale van het juniorentoernooi op de Australian Open stond: 6-7 (5), 6-1, 6-1. Gauff neemt het hierna op tegen de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova, die met 6-1, 6-3 simpel van de Amerikaanse qualifier Kayla Day won.

Wimbledonkampioene Elena Rybakina, als vierde geplaatst, kwam helaas niet in actie in de derde ronde: de Kazachse is ziek en moest verstek laten gaan tegen de Spaanse Sara Sorribes Tormo. Die speelt hierna tegen Beatriz Haddad Maia uit Brazilië, als veertiende geplaatst. Haddad Maia rekende met 5-7, 6-4, 7-5 af met de als 23e geplaatste Russische Ekaterina Alexandrova en staat voor het eerst bij de laatste zestien op een Grand Slam-toernooi.

Ons Jabeur uit Tunesië (7) moest zich tegen de Servische Olga Danilovic herstellen na set één, maar deed dat prima en klopte de qualifier met 4-6, 6-4, 6-2. De Amerikaanse Bernarda Pera wordt haar volgende tegenstandster, nadat Pera met 6-4, 7-6 (2) van de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto won.