Ruud en Rune naar achtste finales Roland Garros

Op het Parijse gravel van Roland Garros zijn in het mannenenkelspeltoernooi alle achtste finales bekend. Zaterdag werd de tweede serie derderondepartijen gespeeld, wat hier en daar wel een verrassing opleverde voor het toernooi.

De als zesde geplaatste Deen Holger Rune nam het op tegen de Argentijnse qualifier Genaro Alberto Oliveiri, maar die kon het hem niet echt moeilijk maken: 6-4, 6-1, 6-3. Rune staat hierna tegenover een andere Argentijn: Francisco Cerundolo, als 23e geplaatst, rekende ietwat verrassend met 3-6, 6-3, 6-4, 7-5 af met de nummer negen van de plaatsingslijst, de Amerikaan Taylor Fritz.

Casper Ruud uit Noorwegen, als vierde geplaatst en vorig jaar de verliezend finalist, moest set één inleveren bij Zhang Zhizhen, maar zette de Chinees daarna netjes opzij: 4-6, 6-4, 6-1, 6-4. Hij speelt in de achtste finales tegen de Chileen Nicolas Jarry, die de Amerikaan Marcos Giron met 6-2, 6-3, 6-7 (7), 6-3 de baas was.

De Duitser Alexander Zverev, vorig jaar en het jaar ervoor goed voor een halvefinaleplek, nam het op tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (12). De nummer 22 van de plaatsingslijst moest zich flink inspannen, maar pakte wel de winst: 3-6, 7-6 (3), 6-1, 7-6 (5). Zverev staat bij de laatste zestien tegenover de Bulgaar Grigor Dimitrov (28), die de Duitser Daniel Altmaier met 6-4, 6-3, 6-1 klopte.

Het onderste deel van het speelschema is het deel der verrassingen, met eerder al de uitschakelen van de nummer twee Daniil Medvedev door Thiago Seyboth Wild. De Braziliaanse qualifier ligt er nu zelf echter ook uit: Yoshihito Nishioka uit Japan, als 27e geplaatst, versloeg met met 3-6, 7-6 (8), 2-6, 6-4, 6-0. Nishioka mag het nu opnemen tegen Tomas Martin Etcheverry, die nooit eerder zo ver kwam op een Grand Slam-toernooi. Etcheverry was de derde opeenvolgende Argentijnse tegenstander voor de als vijftiende geplaatste Borna Coric en dit keer kon de Kroaat het niet aan: 6-3, 7-6 (5), 6-2.