Verstappen: "Op een echt racecircuit komt een Formule 1-auto echt tot leven"

Na de nauwe straten van Monaco rijden de Formule 1-wagens komend weekend over het brede circuit van Barcelona. Max Verstappen is blij weer op een echt racecircuit aan de gang te kunnen. Na zijn overwinning van afgelopen weekend kijkt hij alweer vooruit naar de race van zondag.

"Al tijdens de Grand Prix van Monaco keek ik uit naar deze race. Op een echt racecircuit. Daar komt een Formule 1-auto echt tot leven. Bovendien zou onze auto het goed moeten doen op dit circuit, dus ik kijk erg naar dit weekend uit", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander blikte uiteraard toch nog even terug op de race in Monaco. "Een raceweekend in Monaco is altijd heel erg druk en hectisch. We wisten vooraf al dat het een lastig weekend voor ons zou worden, omdat onze auto niet het beste uit de verf komt op een dergelijk circuit, al was het resultaat uiteindelijk top. Het was ook een lastige race met een heel lange stint op de mediumband en een fikse regenbui. Dat laatste is niet per se iets waar je vrolijk van wordt als je in Monaco aan de leiding rijdt."

Na de reeks van overwinningen van Red Bull Racing vragen veel volgers van de Formule 1 zich af of de renstal alle races zou kunnen winnen. "Als we kijken naar onze snelheid op dit moment, denk ik dat we alle races zouden kunnen winnen. Maar het is erg onwaarschijnlijk dat het ook lukt, want er gebeurt altijd veel tijdens een weekend en iedereen maakt weleens een foutje", zo denkt Verstappen.

"Maar we willen natuurlijk altijd proberen te winnen, dat is het doel. Uiteindelijk willen we dan net als vorig jaar weer allebei de wereldtitels winnen en daar gaan we vol voor. Bovendien geniet ik er enorm van om in deze auto te rijden", zo vult de leider in het wereldkampioenschap aan.