NASCAR-coureur Blaney wint uitgestelde Coca-Cola 600

Voor de liefhebber keren we nog even terug naar de maandagavond, want in de NASCAR Cup Series werd de Coca-Cola 600 verreden op de Charlotte Motor Speedway. Dat gebeurt doorgaans op de zondagavond na de Indianapolis 500, maar vanwege regen in Charlotte kon dat geen doorgang vinden.

William Byron begon vanaf poleposition, met Kevin Harvick naast zich, gevolgd door Brad Keselowski, Denny Hamlin, Kyle Busch, Chase Elliott, Bubba Wallace, Ryan Blaney, Christopher Bell en Ricky Stenhouse Jr. Bell reed zich richting de geplande competition caution naar voren, Blaney, Hamlin en Martin Truex volgden en Byron zakte wat weg naar plek vijf - Harvick zat er een stukje minder lekker bij en zakte van plek twee naar de dertigste stek.

Een spin van Jimmie Johnson zorgde voor een korte caution, waarna we richting het einde van stage één konden: Byron had zich toch weer naar voren gereden en pakte de stagewinst, voor Bell, Blaney, die lange tijd vlak achter Byron reed, en Tyler Reddick. Tijdens de caution na de stage kwam vrijwel iedereen binnen, behalve de op plek dertig rijdende Michael McDowell, die zo bij de herstart de leiding had - hij zakte op zijn oude banden wel snel terug.

Halverwege de tweede stage, precies na weer een ronde pitstops, begon het te regenen in Charlotte. Na een onderbreking van een klein uur konden we door met Reddick, Blaney, Truex, Daniel Suarez, Elliott en Byron voorop, tot Johnson al kort na de herstart spinde en de muur raakte. Na de volgende herstart ging het even goed, tot Kyle Busch redelijk voorin de strijd de muur raakte: weer een caution.

Met Reddick, Blaney en Chris Buescher voorop konden we door met stage twee, maar ook dat duurde niet lang: Elliott en Hamlin raakten met elkaar in de clinch, wat resulteerde in een harde klap in de muur voor Hamlin en ook einde verhaal voor Elliott. Buescher reed zowaar op kop bij de herstart en pakte de stagewinst, voor Kevin Harvick en Brad Keselowski, want kort voor het einde stond BJ McLeod stil bij start/finish: caution, terwijl de race halverwege was.

Harvick, Logano en Blaney voerden het veld aan bij het begin van de tweede helft van de race, tot Bell met een flinke uitglijder voor een nieuwe caution zorgde. Na een korte onderbreking wegens een glijpartij van Todd Gilliland en de met wat onfortuin weggezakte Keselowski werd de derde stage afgerond: stagewinst voor Blaney, met Reddick, Truex en Byron achter zich en nog honderd ronden op de teller.

Blaney nam de touwtjes in handen en pakte een mooie voorsprong op Busch en Reddick, maar Michael McDowell reed ineens met drie banden rond en de vierde had een eigen weg gekozen: caution. Niet lang na de herstart deelde Harvick een tik uit aan Reddick, wat vooral voor Harvick slecht uitpakte: hij gleed de baan af, Reddick kon gewoon door.

Kort na de volgende herstart ging het alweer fout, dit keer met AJ Allmendinger en Harrison Burton in het middenveld. Uiteindelijk konden we met 26 ronden te gaan weer door, maar na krap één bocht ging de voorin rijdende Kyle Larson in de rondte, waarbij met name Bell, Joey Logano en Ty Gibbs hem niet konden ontwijken: de volgende caution was een feit.

De laatste twintig ronden begonnen met Blaney, Truex en Byron voorop en dit keer hield iedereen zich gedeisd. Blaney kon overtuigend naar zijn eerste zege sinds 2021 rijden, voor Byron en Truex en met Wallace nog op de vierde plek.