Roland Garros: Rus onderuit, Swiatek en Rybakina door

Tennisster Arantxa Rus is in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op Roland Garros uitgeschakeld. De Nederlandse qualifier nam het op tegen Julia Grabher uit Oostenrijk, maar kon geen vuist maken tegen de mondiale nummer 61, die met 2-6, 3-6 simpelweg een maat te groot was.

Titelverdedigster en wereldranglijstaanvoerster Iga Swiatek opende met een vrij soepele 6-4, 6-0 zege op de Spaanse Cristina Bucsa, terwijl de als vierde geplaatste Kazachse Elena Rybakina met 6-4, 6-2 won van de pas 16-jarige qualifier Brenda Fruhvirtova uit Tsjechië.

De nog altijd maar 19-jarige Amerikaanse Coco Gauff, vorig jaar verliezend finaliste, begon stroef tegen Rebeka Masarova, maar klopte de Spaanse met 3-6, 6-1, 6-2 wel. Ons Jabeur uit Tunesië (7) had met 6-4, 6-1 wat minder moeite met de Italiaanse Lucia Bronzetti.

Tot slot eindigde het toernooi voor de als dertiende geplaatste Tsjechische Barbora Krejcikova, die in 2021 nog verrassend de titel pakte in Parijs. Lesia Tsurenko uit Oekraïne was met 6-2, 6-4 te sterk in de eerste ronde.