Coldcase: Wie schoot treinmachinist Fabian (30) dood na kroegentocht?

Fabian Brands (30) is treinmachinist. Dinsdagavond 9 januari 2001 beëindigt hij zijn dienst eerder dan normaal. Hij neemt de trein naar Alkmaar waar hij om 23.37 uur aankomt. Hij pakt zijn fiets, een blauwe mountainbike, maar fietst niet naar zijn huis in Koedijk, maar naar een oppervlakkige kennis. Samen gaan ze op kroegentocht. Fabian draagt zijn NS-uniform en neemt zijn fiets mee.

Om 02.52 uur, het is inmiddels woensdag 10 januari, vertrekt Fabian alleen op zijn fiets vanaf café Berries aan het Waagplein in Alkmaar. Rond 02.57 uur krijgt de politie de melding dat er mogelijk geschoten is op de Spoorstraat in Alkmaar. Om 03.10 uur komt de melding dat iemand bloedend op straat onder een fiets ligt. De politie treft Fabian aan op de Spoorstraat ter hoogte van huisnummer 35. Fabian blijkt te zijn neergeschoten en overlijdt ter plaatse.

Ruim 20 later is het nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie vraagt mensen die mogelijk informatie hebben contact op te nemen via het contactformulier op de website. 

Fabian Brands (Afbeelding: Politie)
Fabian Brands (Afbeelding: Politie)