NHL: Golden Knights vernederen Stars en staan in Stanley Cup-finale

In het American Airlines Center is maandagavond de zesde wedstrijd gespeeld in de finale van de Western Conference in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL. De Vegas Golden Knights gingen met een 3-2 voorsprong op bezoek bij de Dallas Stars en hadden dus nog één zege nodig voor een finaleplek.

De fans van de Stars hadden uiteraard nog hoop, maar na nog geen vier minuten werd die hoop al beduidend minder: William Carrier zette Vegas op 0-1. Halverwege de eerste periode tekende William Karlsson voor 0-2, kort daarop gevolgd door de 0-3 van Keegan Kolesar. Het laatste beetje hoop werd halverwege de tweede periode de grond ingeboord door Jonathan Marchessault, waarna Karlsson en Michael Amadio zelfs nog voor 0-6 zorgden.

In de finale nemen de Golden Knights het op tegen de Florida Panthers, voor beide teams wordt het de tweede Stanley Cup-finale - de Golden Knights stonden er in 2018, de Panthers in 1996. Wedstrijd één wordt zaterdagavond 3 juni gespeeld vanaf 02.00 uur Nederlandse tijd, in de T-Mobile Arena in Las Vegas.