NBA: Heat overklast Celtics en staat in NBA Finals

In de TD Garden in Boston is maandagavond de zevende en beslissende wedstrijd gespeeld in de Eastern Conference-finale van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De Miami Heat had de eerste drie wedstrijden gewonnen, maar de Celtics hadden zich met drie opeenvolgende zeges terug geknokt.

De Celtics begonnen nog prima en pakten een kleine voorsprong, maar richting het eind van het eerste kwart had Miami de touwtjes al een beetje in handen genomen: 15-22. De voorsprong werd in het tweede kwart uitgebreid en bleef probleemloos in stand, hoewel de Celtics met een goede run tot op een paar punten kwamen aan het eind van het derde kwart.

Miami moest even gas geven om te zorgen dat de voorsprong in stand bleef en dat lukte: de voorsprong werd in rap tempo uitgebouwd naar bijna twintig punten en onder leiding van Jimmy Butler (28 punten) werden de Celtics definitief aan de kant geschoven, 84-103.

De NBA-finale begint donderdagavond om 02.30 uur Nederlandse tijd met wedstrijd één. In de Ball Arena in Denver ontvangen de Nuggets dan de ploeg uit Miami voor de eerste van maximaal zeven wedstrijden.