Ten Voorde tweede in Porsche Supercup-race Monaco na matige start

Met een week vertraging wegens het annuleren van het weekeinde in Imola is zondag het seizoen in de Porsche Supercup van start gegaan. De eerste race werd verreden in de straten van Monaco, waar alvast een mooi voorproefje voor de rest van het seizoen te zien was.

Larry ten Voorde had de poleposition te pakken en had Harry King naast zich, gevolgd door Bastian Buus, Loek Hartog, Dorian Boccolacci, Leon Köhler, Morris Schuring en Huub van Eijndhoven. Ten Voorde kende geen beste start, waardoor King er nog vóór Sainte Devote voorbij kon.

Voorin was het redelijk rustig, maar in het middenveld werden stevige beuken uitgedeeld, wat binnen vijf ronden al voor meerdere uitvallers zorgde. Met een paar ronden te gaan reed Jukka Honkavuori bij het casino de muur in: safety car. Daarmee was de race ook voorbij, er werd niet meer geracet: King pakte voor het eerst de winst, voor Ten Voorde en Buus.

Hartog finishte keurig als vierde, Schuring werd zesde, Van Eijndhoven zevende en veteraan Jaap van Lagen tiende. Michael Verhagen passeerde de meet als zeventiende, Lucas Groeneveld finishte niet.