Mini wint degelijke Formule 3-hoofdrace in Monaco

In de straten van Monaco hebben de jongelingen in de Formule 3 zondagochtend hun hoofdrace van dit weekeinde verreden. Er was wat meer actie te zien dan in de sprintrace van zaterdag, hoewel het nog altijd niet de spannendste race ooit was.

Gabriele Mini had zich vrijdag naar poleposition gereden, met Dino Beganovic naast zich. Paul Aron en Luke Browning vormden rij twee, voor Caio Collet, Sebastian Montoya, kampioenschapsleider Gabriel Bortoleto, Franco Colapinto, Taylor Barnard, Leonardo Fornaroli, sprintracewinnaar Pepe Marti en Gregoire Saucy - Fornaroli kwam bij de opwarmronde echter niet weg en moest de pitstraat in worden geduwd.

Voorin behield men de posities prima bij de start, in het middenveld ging het fout: Ido Cohen zat bij het ingaan van Tabac aan de buitenkant en gleed de muur in. Na een paar ronden achter de safety car konden we door, hoewel er bij de herstart ook weinig gebeurde: Mini behield de leiding, Beganovic, Aron, Browning en Collet sloten aan, waarbij Aron degene was die het tempo niet echt goed bij kon houden.

De spanning zat vooral rond de vijfde plek: daar reed Collet, maar Montoya zat bij bijna elke bocht te drukken en te kijken. De zoon van oud-F1-coureur Juan Pablo Montoya zat er echter té dicht bij: bij het opsturen richting het casino tikte hij zijn voorvleugel kapot op het achterwiel van Collet, die zijn auto een paar bochten later met een lekke band aan de kant moest zetten.

Ook in de resterende ronden hield Mini het vol tegen Beganovic, die niet echt meer kon doen dan druk uit blijven oefenen. Aron pakte de derde plek, voor Browning en Barnard, die een tijdstraf kreeg en dus zijn vijfde plek inleverde bij Bortoleto en inruilde voor een achtste plek.