FOK! Wat een weer: Wisselend Pinksteren

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Pinksteren. Het weerbeeld op Pinksteren is er wisselend, dit komt omdat het ene jaar Pinksteren vroeg valt, het andere jaar wat later. Het varieert tussen 10 mei en 13 juni. Dit jaar valt mooi in het midden en zullen de waarden ook in het midden liggen ongeveer. In 1940 beleefde men de koudste Pinksteren met 11.8 graden, de warmste was in 1903 met 29.3 graden. Van de 122 Pinkstervieringen verliepen er 53 met neerslag op een of beide dagen.

Dan door naar Pinksteren van het heden. Vandaag is het droog dus zal die teller op 53 blijven steken. De temperatuur varieert tussen de 17 graden op de wadden tot 23 in het zuidoosten, ook is de zon flink aanwezig. De wind is matig en komt uit het noordoosten.

Tweede Pinksterdag is het wat minder warm door de dan aanwezige bewolking, het wordt dan vanaf de minimumtemperatuur van 5 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden tussen de 13 graden op de wadden en 19 graden in het zuiden. Er is wat onschuldige sluierbewolking maar het blijft droog.

De vooruitzichten laten een droog weertype zien met een noodelijke stroming, woensdag lijkt de warmste dag te worden, daarna stabiele temperaturen van rond de 20 graden.

Tot morgen!

Heerlijk vertoeven aan het water in Kerkdriel (Foto: Suijkerbuijk)
Heerlijk vertoeven aan het water in Kerkdriel (Foto: Suijkerbuijk)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.