Iwasa oppermachtig in gezapige Formule 2-race Monaco, Verschoor 4e

De jongelingen in de Formule 2 hebben zaterdagmiddag in de straten van Monaco de sprintrace van dit weekeinde verreden. Net als de Formule 3-race was het allemaal niet zinderend spannend, maar dat is nou eenmaal het karakter van het klassieke circuit.

Op poleposition stond Isack Hadjar, met Ayumu Iwasa naast hem. Jehan Daruvala en Jak Crawford stonden op rij twee, voor Richard Verschoor, Zane Maloney, Jack Doohan en Theo Pourchaire - Victor Martins en Frederik Vesti completeerden de top-10. De start verliep relatief rustig, maar in het middenveld kwamen Roy Nissany en Ralph Boschung na een akkefietje stil te staan: safety car.

Met Hadjar op kop konden we door, maar dat ging niet goed: de Fransman had een lekke band en moest na bocht één al afhaken. Iwasa nam zo de leiding over, voor Daruvala en Crawford. De voorste twee konden soepel wegrijden, want Crawford had het tempo niet helemaal en hield de rest - aangevoerd door Verschoor - ronde na ronde op, tot Amaury Cordeel een ronde of acht voor het einde voor een safety car-situatie zorgde in Mirabeau.

Na de herstart gebeurde er eigenlijk weinig meer: Iwasa reed overtuigend naar de winst, voor Daruvala en Crawford, die op de krappe Monegaskische straten Verschoor van zich af wist te houden.