F3-coureur Marti domineert sprintrace in Monaco

In de straten van Monaco is zaterdagochtend de sprintrace in de Formule 3 verreden. Dat werd niet de meest enerverende race ooit, hoewel dat voor Monacobegrippen uiteraard niet al te uitzonderlijk is. Het was de eerste keer dat het huidige F3-kampioenschap in Monaco een race afwerkte.

Poleposition was voor Josep Maria Pepe Marti, die Leonardo Fornaroli naast zich op de grid had. Op rij twee stonden Taylor Barnard en Gregoire Saucy, voor Franco Colapinto, Gabriel Bortoleto, Sebastian Montoya en Caio Collet. Luke Browning, Paul Aron, Dino Beganovic en Gabriele Mini completeerden de top-12, die zoals altijd omgekeerd was ten opzichte van de kwalificatie van vrijdag.

In de eerste bocht ging Jonny Edgar in het middenveld rechtdoor, wat voor een safety car-situatie zorgde. Na een paar ronden konden we door, met Marti, Fornaroli, Saucy en Barnard voorop. Laatstgenoemde werd al snel na de herstart ingehaald door Colapinto, wat vervolgens ronde na ronde de enige inhaalactie bleek in de voorste gelederen van de race.

Marti's overwinning kwam geen moment in gevaar, Fornaroli finishte als tweede en Saucy pakte de derde en laatste podiumplek, voor Colapinto en Barnard.