NBA: Celtics houden hoop op finale levend na comeback tegen Heat

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is dinsdagavond de vierde wedstrijd gespeeld in de Eastern Conference-finale. De Miami Heat had de eerste drie wedstrijden gewonnen van de Boston Celtics en mocht het in het eigen Kaseya Center afmaken in wedstrijd vier.

De Celtics begonnen prima, maar Miami ging er al snel voorbij en nam het heft in handen. In het tweede kwart ging het even gelijk op, tot de Heat wederom een kleine voorsprong nam. Onder leiding van Jimmy Butler (29 punten) pakte Miami vroeg in het derde kwart een voorsprong van bijna tien punten en daarmee werd het bijzonder krap voor de Celtics, die móesten winnen.

Toch ging het dit keer beter voor Boston, waar Jayson Tatum met 33 punten, 11 rebounds en 7 assists het voortouw nam. De achterstand werd weggewerkt en een vergelijkbare voorsprong kwam op de borden, waarna Miami in het vierde kwart zelfs min of meer weg werd gespeeld: 99-116 was de eindstand en de Celtics blijven nog hoop houden op de NBA Finals.

Game 5: Donderdagavond 25 mei, 02.30u (NL); Boston Celtics - Miami Heat