Van Nistelrooij vertrekt per direct als trainer PSV

Trainer Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. Hoewel de Eindhovense ploeg op de tweede plaats staat in de eredivisie en onlangs nog de beker wist te winnen was er onvrede ontstaan in de selectie. Van Nistelrooij besloot na verschillende gesprekken woensdagochtend op te stappen.

Assistent Fred Rutten zit zondag op de bank bij de Eindhovenaren tegen AZ. PSV heeft nog één punt nodig om de tweede plaats en daarmee de voorronde voor de Champions League vast te stellen.

Bij PSV werd er de afgelopen weken meermaals gesproken over de toekomst van Van Nistelrooij. Zondag kwam de Telegraaf nog met het nieuws dat er onvrede was vanuit de selectie en een moeizame relatie had met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer.

Afgelopen dinsdag had Van Nistelrooij nog een gesprek met directie van PSV, waarin werd besloten na de wedstrijd tegen AZ verder te praten. Maar woensdagochtend liet hij de club weten dat hij per direct zal stoppen omdat er te weinig draagvlak en support was om nog langer door te gaan.