NBA: Nuggets naar eerste NBA-finale ooit met whitewash van Lakers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is de eerste finalist van dit jaar bekend. De Los Angeles Lakers moesten in eigen huis winnen van de Denver Nuggets, maar kregen dat niet voor elkaar en dus staan de Nuggets na bijna vier decennia éindelijk voor het eerst in de finale.

De Nuggets maakten een uitstekende indruk in de eerste drie wedstrijden en vooral Nikola Jokic is geweldig bezig. Dat was in wedstrijd vier nauwelijks anders, hoewel de Lakers wel uitstekend mee konden. In het tweede kwart namen ze zelfs een vrij ruime voorsprong, maar die werd in Q3 in rap tempo weggespeeld door onder meer Jokic.

Vervolgens ging het lange tijd gelijk op en met ongeveer een minuut te gaan stond het volledig gelijk. Jokic zette de Nuggets echter op 111-113 en de laatste acties van onder meer LeBron James konden de Lakers niet meer redden. Het bleef bij 111-113 en een heuse whitewash van de Lakers, terwijl Jokic met 30 punten, 14 rebounds en 13 assists wéér een triple double noteerde.

De Nuggets spelen in de finale tegen de Miami Heat of de Boston Celtics, die dinsdagavond om 02.30u Nederlandse tijd hun vierde wedstrijd spelen - Miami staat daar met 3-0 voor.