Giro: Etappe 15 - Gaan de klassementsrenners ooit iets doen?

De veertiende etappe van de Giro d'Italia was wat de strijd om de dagzege betreft prima, gelukkig. Wat het klassement betreft gebeurde er eigenlijk niks: Bruno Armirail nam weliswaar het roze over door in de kopgroep met ruim twintig minuten voorsprong te zitten, de favorieten deden onderling helemaal niks.

Vandaag kan het mogelijk anders worden. De heren zetten koers vanuit Seregno en gaan dan van start voor een 195 kilometer lange rit naar Bergamo. Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier kunnen lezen moet er flink geklommen worden: vier gecategoriseerde bergen, geen daarvan is echt makkelijk.

Na het langere klimwerk volgt op vier kilometer van de meet binnen Bergamo nog een kort edoch uiterst lastig klimmetje, gevolgd door een bijzonder pittige afdaling naar de finishstraat. Even voor het middaguur staan de renners klaar, even ná het middaguur wordt er echt gekoerst en de finish staat weer grofweg tussen kwart voor vijf en half zes gepland - Eurosport is uiteraard weer vanaf het begin live.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)