Armirail neemt leiderstrui over van Thomas in Giro; Denz sprint naar tweede dagwinst

Bruno Armirail heeft in de veertiende etappe van de Giro d'Italia de roze trui overgenomen van Geraint Thomas. De Fransman van Groupama - FDJ maakte deel uit van de vroege vlucht en pakte meer dan twintig minuten terug op het peloton en is de nieuwe leider in de Giro. Nico Denz pakte zijn tweede ritzege. De Duitser was in een spannende strijd de sterkste van de kopgroep.

Vandaag stond een nieuwe etappe op het programma in de Giro. De veertiende rit van Sierre naar Cassano Magnago was een typische overgangsrit en kregen de vluchters een nieuwe kans. Vroeg in de etappe reed er dan ook een kopgroep van 29 renners weg die mochten gaan strijden voor de dagzege. Op de enige beklimming van de dag kwam Davide Bais als eerste boven en nam weer de bergtrui over van Thibaut Pinot.

Op zestig kilometer opende Alberto Bettiol de aanval in het peloton. De Italiaan was wel niet mee toen vier andere renners wegreden uit het peloton. Davide Ballerini, Laurenz Rex, Stefano Oldani en Toms Skujinš leken voor de dagzege gingen strijden. Het viertal nam één minuut op de rest van de kopgroep, maar door de lastige finale waar het op en af ging werden ze in de laatste kilometer weer gegrepen door vier andere renners en die gingen erop en erover. Bettiol was de eerste die de kopgroep bijhaalde, maar de winst ging naar Nico Denz. De Duitser, die ook al de beste was in de twaalfde etappe, zet op het juiste moment aan en zou net winnen voor Derek Gee.

Bruno Armirail was de best geplaatste van de kopgroep. De Fransman kwam weliswaar op 50 seconden van de winnaar binnen, maar neemt daarmee wel de leiderstrui over van Geraint Thomas. Het peloton gaf vandaag meer dan twintig minuten toe.

Results powered by FirstCycling.com