NBA: Miami opent finale Eastern Conference met winst op Celtics

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is woensdagavond de finale van de Eastern Conference ook van start gegaan. In de TD Garden in Boston namen de als tweede geplaatste Celtics het op tegen de als achtste geplaatste Miami Heat in de eerste van maximaal zeven wedstrijden.

Het ging aanvankelijk vrijwel volledig gelijk op in Boston, waar de Celtics een 30-28 voorsprong hadden na Q1. Pas in de tweede helft van het tweede kwart pakten ze een handvol punten extra voorsprong, maar in Q3 kwam de Heat weer langszij. Onder leiding van een uitstekende Jimmy Butler (35 punten) pakte Miami vervolgens een kleine voorsprong, die ze continu vast wisten te houden: 116-123 werd de eindstand in het voordeel van Miami.

Game 2: Vrijdagavond 19 mei, 02.30u (NL); Boston Celtics - Miami Heat