Manchester City overklast Real Madrid en gaat naar CL-finale

Manchester City heeft de finale van de Champions League bereikt. Na de 1-1 in Spanje werd het in Engeland maar liefst 4-0 voor Manchester City en speelt de ploeg van Josep Guardiola op 10 juni in Istanbul tegen Inter.

Manchester City was vanaf het begin duidelijk sterker dan Real Madrid en de ploeg van manager Josep Guardiola kreeg onder meer via Erling Haaland twee goede kopkansen in de eerste twintig minuten, alleen stond telkens Real Madrid-doelman Thibaut Courtois. Het was wachten op het eerste doelpunt en na een steekpass van Kevin de Bryune schoot Bernardo Silva de verdiende 1-0 op het scorebord.

Real Madrid kon daar weinig tegenover brengen en pas na ruim een half uur was er enige dreiging van de Spaanse ploeg. Toni Kroos haalde van veraf uit en zijn afstandsschot eindigde op de lat, waarna in de tegenaanval Manchester City op 2-0 kwam. Uit een rebound kon Silva de tweede van de avond binnenkoppen.

Na rust probeerde Real Madrid het wel en ging iets aanvallender spelen, maar dat leidde niet tot resultaat. Snel in de tweede helft was David Alaba gevaarlijk uit een vrije trap. Manchester City bleef makkelijk overeind en een kwartier voor tijd werd het 3-0. Uit een vrije trap van De Bruyne ging het via Real-verdediger Eder Militao de bal ongelukkig het goal in en was de wedstrijd definitief beslist. Vlak voor tijd maakte invaller Julián Álvarez nog de 4-0 staat de ploeg van Guardiola op 10 juni in Istanbul in de finale tegen Inter.