NBA: Nuggets openen finale Western Conference met winst op Lakers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is dinsdagavond de finale van de Western Conference van start gegaan. In de Ball Arena in Denver namen de Denver Nuggets het op tegen de Los Angeles Lakers in de eerste van maximaal zeven wedstrijden.

De Nuggets begonnen al prima en openden met een 37-25 eerste kwart, waar de Lakers niet echt in het spel wisten te komen. Dat ging vroeg in Q2 even beter, maar de Nuggets wisten de voorsprong alleen maar uit te breiden, waarna de Lakers pas laat in Q3 echt een beetje op gang konden komen.

De ploeg van Anthony Davis (40 punten) begon het gat beetje bij beetje te dichten en na een paar scores van vooral Davis en LeBron James stond het met ruim drie minuten te gaan 124-121. Een drietje van Austin Reaves bracht het naar 127-124, maar Kentavious Caldwell-Pope en Nikola Jokic maakten het toch nog af: 132-126 voor Denver.

Jokic speelde overigens wederom een dijk van een wedstrijd: de grote Serviër scoorde opnieuw een triple double en deze was met 34 punten, 21 rebounds en 14 assists weer erg indrukwekkend.

Game 2: Donderdagavond 18 mei, 02.30u (NL); Denver Nuggets - Los Angeles Lakers