Zege voor Ackermann na millimetersprint, opgave Geoghegan Hart na valpartij

De Duitser Pascal Ackermann heeft de elfde etappe in de Giro gewonnen. De 29-jarige sprinter van UAE Emirates won in een milimeterspurt voor Jonathan Milan. Tao Geoghegan Hart, de nummer drie in het algemeen klassement, kwam hard ten val en moest de strijd staken. Ook Geraint Thomas en Primoz Roglic waren betrokken bij die valpartij, maar die konden hun weg vervolgen.

In de langste etappe van de Giro tussen Camaiore en Tortona was er opnieuw een kans voor de sprinters in de Giro d'Italia. Vroeg in de etappe kregen zes renners de ruimte van het peloton en namen een maximale voorsprong van vier minuten, waarna de sprintersploegen de controle overnamen in het peloton.

Op zeventig kilometer was er in het peloton een grote valpartij. Alessandro Covi ging als neer en nam in zijn valpartij de nummer 1, 2 en 3 van het klassement mee. Geraint Thomas en Primoz Roglic kwamen goed weg, maar voor Tao Geoghegan Hart betekende het einde van de Giro.

De rust keerde terug in het peloton en de zes vroege vluchters zouden in de laatste tien kilometer worden gegrepen, waarna er gesprint kon worden voor de dagzege. In die sprint ging Mads Pedersen als eerste aan met Mark Cavendish en Pascal Ackermann in zijn wiel. Ackermann ging vlot voorbij Pedersen en Cavendish en leek eenvoudig op weg naar de dagwinst. Jonathan Milan kwam van achteren nog enorm sterk opzetten en uiteindelijk moest een finishfoto de beslissing wie de elfde rit had gewonnen en die was in het voordeel van Ackermann.

Results powered by FirstCycling.com