Uitslag AZ - FC Emmen

AZ heeft zondagavond makkelijk afgerekend met FC Emmen. In Alkmaar stond het bij rust al 5-0 voor de thuisploeg en uiteindelijk redde Emmen de eer in de tweede helft door te scoren. Het werd uiteindelijk 5-1.

AZ heeft in aanloop naar de halve finale tegen West Ham United een makkelijke avond gekend. Bij rust was de zege al zeker voor de thuisploeg. Sven Mijnans opende al na dertien minuten de score en twee minuten later maakte Myron van Brederode de 2-0. Uiteindelijk zou AZ door doelpunten van Tijjani Reijnders, Sam Beukema en Jordi Clasie.

Na rust nam AZ wat gas terug en vrij snel profiteerde FC Emmen ervan. Vijf minuten in de tweede helft maakte Richairo ´ivković de 5-1. In de tweede helft maakte Dani de Wit en Jesper Karlsson hun rentree na blessureleed en lijken op tijd fit te zijn voor het duel tegen West Ham United van komende donderdag.

FC Emmen staat met nog twee speeldagen in de eredivisie op de zestiende plaats.