Evenepoel slaat nieuwe dubbelslag in Giro, al boekt hij weinig tijdwinst op concurrenten

Remco Evenepoel heeft ook de tweede tijdrit in de Giro d'Italia gewonnen. De Belg van Soudal-QuickStep won de tijdrit van 35 kilometer met één seconde verschil op Geraint Thomas. Tao Geoghegan Hart en en Primoz Roglic hielden ook de schade beperkt, waardoor het spannend blijft in de Ronde van Italië. Evenepoel nam door de ritwinst wel de leiderstrui over van Andreas Leknessund.

Remco Evenepoel won eerder al de openingstijdrit deze Giro d'Italia en vandaag staat een vlakke tijdrit over 35 kilometer op het programma. Evenepoel won de eerste tijdrit met meer dan twintig seconden verschil en pakte meer dan veertig seconden op zijn grote concurrent Primoz Roglic.

Ook in het eerste deel van de tijdrit pakte Evenepoel direct winst op zijn concurrenten. Bij het eerste tussenpunt na dertien kilometer was hij maar liefst elf seconden sneller dan Geraint Thomas, op Roglic was het verschil al 31 seconden. Evenepoel leek een belangrijke slag te slaan, maar na het eerste tussenpunt kon hij hoge tempo niet volhouden en bij het tweede tussenpunt was het verschil tussen Evenepoel en Thomas nog maar twee seconden in het voordeel van de Belg. Ook Roglic was dichter bij Evenepoel gekomen.

In het slot werd het spannend voor de ritzege tussen Evenepoel en Thomas. De Brit van Team Ineos leek sterk te eindigen, maar toch was het Evenepoel die de winst pakte in de tijdrit over 35 kilometer. Hij was één seconde sneller dan Thomas. Roglic kende een sterk laatste deel en zou uiteindelijk maar 17 seconden verliezen.

Evenepoel neemt door zijn ritwinst de leiderstrui over van Andreas Leknessund en heeft nu een voorsprong van 48 seconden op Thomas, Roglic volgt op 50 seconden met vlak daarachter Tao Geoghegan Hart.

Results powered by FirstCycling.com