Moto2-race onderbroken door stevige val, rijders in orde

Op het circuit van Le Mans is zondag in de Moto2 de Grand Prix van Frankrijk verreden. Die werd enige tijd onderbroken vanwege een behoorlijke valpartij, waarbij alle betrokken coureurs wel relatief in orde leken te zijn.

De race begon met Sam Lowes op poleposition, Alonso Lopez en Tony Arbolino naast hem en Filip Salac, Pedro Acosta en Celestino Vietti op de tweede rij - Bo Bendsneyder vertrok vanaf plek veertien, Zonta van den Goorbergh startte vanaf de 22e plek.

Arbolino kwam als leider door de openingsronde, voor Lopez en Lowes, die bij het ingaan van ronde twee weer eens hard onderuit schoof. Twee bochten later ging het vanaf de achtste plek helemaal fout: Albert Arenas ging onderuit, Aron Canet kon hem niet ontwijken en vooral de door een vallende Canet aangetikte Manuel Gonzalez vlogen met stevig geweld de grindbak in.

Men wachtte een kleine ronde, maar zwaaide dan toch logischerwijze met de rode vlag, aangezien meerdere rijders in de grindbak nog behandeld werden. Kort na het zwaaien van de rode vlag leek het met de rijders zelf in elk geval enigszins in orde te zijn: Arenas zat achterop een scooter, Canet zat te praten in het grind en Gonzalez stond ook voorzichtig weer op zijn benen.

Iedereen mocht wanneer mogelijk de race herstarten, ook Lowes. Die kwam nét te laat om zijn gridpositie in te nemen: het licht in de pitstraat sprong op rood terwijl de Brit er nog nét niet uit was, maar hij mocht in elk geval nog wel achteraan en dus vanaf de grid zelf starten.

Na een dik kwartier kon er weer gestart worden en het was Arbolino die er het best aan begon, gevolgd door Pedro Acosta, Lopez, Salac en Vietti. Na een paar ronden was het voor Acosta klaar: zijn motor stuiterde hevig door het grind, maar zelf hield hij het gelukkig bij een relatief acceptabel stukje rollen.

Arbolino had ondertussen een mooi gat geslagen naar Salac, maar de Tsjech reed dat in een paar ronden tijd grotendeels dicht. Een échte aanval plaatste lukte dan weer niet en dus was de overwinning toch vrij overtuigend voor Arbolino, voor Salac en Lopez. Bendsneyder en Van den Goorbergh finishten als achttiende en twintigste.