Moto3-coureur Holgado oppermachtig in Le Mans, Veijer pakt punt

Op het circuit van Le Mans is zondagochtend de Grand Prix van Frankrijk in de Moto3 verreden. Zoals wel vaker bij de kleinste Grand Prix-motoren werd er weer stevig geknokt en was het tot aan het einde van de race spannend.

Ayumu Sasaki vertrok vanaf poleposition en had Diogo Moreira en Daniel Holgado naast zich op rij één, voor Andrea Migno, Ivan Ortola en Jaume Masia - Collin Veijer vertrok vanaf de negentiende plek. Holgado kwam de openingsronde als eerste door, voor Sasaki, Moreira, Deniz Öncü, Migno en Masia.

Na een handvol ronden ging Migno onderuit, terwijl een groep zich voorin wat los had gereden: Holgado, Sasaki, Öncü, Ortola, Moreira, Masia, Xavi Artigas en Ryusei Yamanaka. Halverwege de rae schoof Moreira, tweede in het WK, vanuit de kopgroep onderuit, terwijl Sasaki zich bij Holgado kwam melden voor de leiding.

Holgado probeerde in de slotfase een gat te slaan, maar Sasaki, Masia en Ortola wisten zich met moeite in zijn wiel vast te bijten - Yamanaka, Öncü en Artigas haakten af. Holgado hield zijn leidende positie vast en sloeg tot slot ook een aanval af van Sasaki, wat Holgado dus de winst opleverde. Sasaki en Masia completeerden het podium, Veijer finishte als vijftiende en pakte zo dus een punt.