Uitslag Vitesse - Cambuur

Vitesse heeft zondag een belangrijke stap gezet voor handhaving in de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen het al gegradeerde Cambuur Leeuwarden won de ploeg van Phillip Cocu met 2-0 en heeft daardoor nu zes punten voorsprong op de nummer zestien.

In de eerste helft waren stelde Vitesse teleur en kon niks fatsoenlijk creëren en kreeg Cambuur wat kansen om de score te openen, maar de aanvallers slaagde daar niet in en was het bij rust 0-0. In de tweede helft was het aanvankelijk niet beter bij Vitesse, maar kwam na tien minuten in de tweede helft wel op voorsprong. Bartosz Bialek werkte van dichtbij de 1-0 binnen na een voorzet van van Million Manhoef. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Bialek ook nog 2-0 en was de wedstrijd gespeelt.

Vitesse komt dankzij de zege op 34 punten, zes punten meer dan FC Emmen, dat momenteel zestiende staat. De nummer zestien is aan het einde van de rit veroordeeld tot deelname aan de play-offs om promotie/degradatie.