Pieterse debuteert met winst bij wereldbeker mountainbike

Puck Pieterse de openingsmanche van de wereldbeker mountainbike in het Tsjechische Nove Mesto gewonnen. De 21-jarige Nederlandse reed bij haar debuut bij de elite meteen naar de overwinning. Ze won voor de wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en Europese kampioene Loana Lecomte.

Puck Pieterse werd afgelopen vrijdag nog zevende bij de shorttrackwedstrijd en mocht vandaag op de eerste rij starten. De 21-jarige Nederlandse kende een goede start en na de eerste ronde kwam Pieterse als vijfde door, waarna Evie Richards in de tweede ronde de leiding nam. De jonge Britse nam een mooie voorsprong en tot halverwege de wedstrijd behield ze die, waarna ze terugviel vanwege een lekke band.

Pieterse en Pauline Ferrand-Prévot namen de leiding over van Richards. De Nederlandse en de Française bleven tot het ingaan van de voorlaatste ronde samen, waarna Ferrand-Prévot een gaatje sloeg. De wereldkampioene behield de gehele voorlaatste ronde die voorsprong, maar in het tweede deel van de slotronde kon Pieterse toch weer de aansluiting maken bij de Française en de Nederlandse zou niet veel later op een van de vele beklimmingen Ferrand-Prévot. Ze had direct een mooie voorsprong en hield die ook vast tot aan de finish. Ferrand-Prévot kwam als tweede over de streep, vlak voor Loana Lecomte. Richards werd ondanks haar lekke band nog vierde. Anne Terpstra kwam als zesde over de finish.

Results powered by FirstCycling.com