Giro: Etappe 9 - Evenepoel tegen de rest in de tijdrit

De achtste etappe van de Giro d'Italia kende wel een leuk einde, Primoz Roglic pakte er een goede handvol seconden op Remco Evenepoel. Vandaag lijkt een ander verhaal te worden, want de negende etappe is een tijdrit en de Belg liet in de openingstijdrit al zien in wat voor vorm hij is.

De heren starten in Savignano sul Rubicone en rijden dan over 35 nagenoeg vlakke kilometers naar Cesena, waar een lokaal bedrijf flink betaald heeft om officieel de finishplaats te zijn. In de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, hier te vinden, zijn alle details over de route weer te vinden, maar superspannend lijkt dat niet te zijn.

De drager van de rode lantaarn, Veljko Stojnic, opent het bal om 13.15 uur, dik twintig minuten later is Josef Cerny de eerste degelijke tijdrijder die op pad gaat. Stefan Küng start om 15.19 uur en maakt goede kans om enige tijd de leiding te hebben, om 16.01 uur opent Lennard Kämna de top-10 van het klassement, waar rozetruidrager Andreas Leknessund de hekken sluit met een start om 16.28 uur. De volledige startlijst is hier te vinden, vanaf pagina 31.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)