NBA: Lakers schakelen kampioen Warriors uit, Heat rekent af met Knicks

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn vrijdagavond weer twee teams doorgedrongen tot de laatste vier. In de finales van de Eastern en Western Conference is nu nog één plekje open, die zal zondagavond gevuld gaan worden.

Miami Heat - New York Knicks (3-2)
De Knicks moesten winnen om er een zevende wedstrijd uit te slepen en begonnen sterk met een 24-31 eerste kwart. Miami kwam echter op dreef en vanaf dat moment werd het een uiterst spannende wedstrijd, waarin de Knicks vochten om in leven te blijven. In Q4 ging dat fout, ondanks de 41 punten van Jalen Brunson: Jimmy Butler (24 punten) leidde zijn Miami naar een kleine voorsprong, die ze aan het eind nét vast konden houden. Miami won met 96-92 en staat in de finale van de Eastern Conference, waarin de Philadelphia 76ers of Boston Celtics wachten.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors (3-2)
De Warriors moesten ook winnen om hun titel te kunnen verdedigen, maar keken al vanaf de eerste minuut tegen een achterstand aan tegen de Lakers. LeBron James (30 punten) en Anthony Davis (20 rebounds) lieten de Lakers nauwelijks in de problemen komen, alleen in Q2 kwamen de Warriors een beetje in de buurt. Dat werd snel weer omgedraaid en met een overtuigende 122-101 zege plaatsten de Lakers zich met 4-2 voor de finale van de Western Conference, waarin de Denver Nuggets wachten.

Game 1, finale Western Conference: dinsdagavond 16 mei, 02.30u (NL); Denver Nuggets - Los Angeles Lakers