Uitslag FC Utrecht - RKC

FC Utrecht heeft zijn vierde zege in vijf wedstrijden te pakken. Op eigen veld tegen RKC wonnen de Utrechtenaren met 2-0 en is de ploeg nu zeker van een plek in de play-offs om Europees voetbal.

FC Utrecht was in de eerste helft de betere en kreeg ook kansen om de score te openen in eigen huis. Anastasios Douvikas kreeg in de twintigste minuut vanaf elf meter de kans om Utrecht op voorsprong te schieten, maar de Griekse spits miste de penalty. Even later kreeg Douvikas ook nog goed kopkans, maar ook die bal ging er niet in en stond het bij rust 0-0.

Na rust wist de Griekse spits van FC Utrecht wel te scoren. Op een diepe bal van Jens Toornstra maakte Douvikas zijn zeventiende goal van het seizoen. Na de 1-0 werd het duel even tijdelijk gestaakt vanwege bier op het veld, maar na een afkoelingsperiode kwamen de spelers weer het veld en kon er verder worden gevoetbald. RKC kon na de 1-0 niet echt gevaarlijk worden, al kreeg Michiel Kramer nog wel een kansje.

In blessuretijd besliste Zakaria Labyad de wedstrijd door de 2-0 op het scorebord te zetten. Opnieuw werd er vanaf de tribune met bier gegooid en legde de scheidsrechter de wedstrijd opnieuw stil. Volgens de richtlijnen van de KNVB moest het dit keer definitief gestaakt worden, maar na een belletje naar Zeist werd besloten om de twee minuten die nog te spelen toch uit te spelen. In die twee minuten bleven de spelers van zowel FC Utrecht als RKC stilstaan en had de RKC-doelman de bal aan zijn voet, waarna de scheidsrechter na twee definitief affloot.