MotoGP-sprint in Le Mans gewonnen door Martin

Op het circuit van Le Mans is zaterdagmiddag de sprintrace verreden voor de Grand Prix van Frankrijk in de MotoGP. Dat werd een minder spectaculaire race dan de eerste sprintraces dit jaar, maar dat mocht de pret niet drukken.

Poleposition was voor wereldkampioen Francesco Bagnaia op de Ducati, voor de teruggekeerde Honda-rijder Marc Marquez en Luca Marini. Op rij twee stonden Jack Miller, Jorge Martin en Maverick Viñales, voor Marco Bezzecchi, Alex Marquez, Johann Zarco, Brad Binder, Aleix Espargaro en de verrassend sterke Augusto Fernandez.

Bagnaia startte goed en kwam de openingsronde als eerste door, voor de goed vertrokken Martin en Miller, die werden gevolgd door Marc Marquez, Marini, Binder en Alex Marquez - Miller gleed in ronde twee onderuit. Na een paar ronden nam Martin de leiding over van Bagnaia, die Marc Marquez en Binder achter zich aan kreeg.

Binder zette zich vervolgens met een fraaie move langs Marquez én Bagnaia, die Marini ook langszij zag komen. Richting de slotfase van de race had Martin een gat te pakken naar Binder, die op zijn beurt los was gereden van de om plek drie strijdende Marc Marquez en Bagnaia, waar Marini probeerde aan te haken.

De overwinning van Martin kwam geen moment meer in gevaar, net als de tweede plek van Binder. Bagnaia reed zich in de slotfase los en pakte de derde plek, Marini hield Marc Marquez van de vierde plek af.