Bais wint eerste bergetappe in Giro d'Italia; klassementsrenners kijken vooral naar elkaar

Davide Bais heeft de zevende etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De renner van Eolo–Kometa was in de eerste bergrit de sterkste in een kopgroep van drie. Karel Vacek en Simone Petilli eindigden als tweede en derde. Bij de favorieten gebeurde er helemaal niks, waardoor Andreas Leknessund de leiderstrui behield.

Vooraf werd er wat verwacht van de eerste bergrit in de Giro d'Italia, maar het liep uit op een teleurstelling. Vroeg in de etappe kregen vier renners de ruimte van het peloton met daarbij Davide Bais, Simone Petilli, Karel Vacek en Henok Mulubrhan. Laatstgenoemde moest op de eerste beklimming lossen op de eerste beklimming, waardoor we een drietal vooraan kregen en die kreeg meer dan twaalf minuten van het peloton en werd duidelijk dat Bais, Petilli en Vacek voor de etappezege zouden gaan strijden.

Op de slotklim probeerde Petilli het meermaals, maar steeds volgde Bais in het wiel. Vacek moest wel meerdere malen afhaken, maar kwam telkens terug bij de twee Italianen, waardoor we een sprint kregen met drie voor de dagzege. Petilli begon de sprint als eerste, maar snel werd hij voorbij gereden door zijn landgenoot Bais, die sprintte naar zijn eerste overwinning uit zijn carrière. Vacek kwam als tweede over de finish en Petilli moest genoegen nemen met een derde plaats.

Bij de klassementsrenners gebeurde er helemaal niks, waardoor Andreas Leknessund aan de leiding blijft in het algemeen klassement. Remco Evenepoel volgt op 28 seconden.

Results powered by FirstCycling.com