NBA: Knicks en Warriors houden zich in leven

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA stonden woensdagavond twee teams op matchpoint in de halve finales van hun conference. De vijfde wedstrijd in beide duels bracht echter nog geen beslissing en dus gaat men in Miami en Los Angeles weer verder.

New York Knicks - Miami Heat (1-3)
In Madison Square Garden moesten de Knicks winnen om in leven te blijven, maar Miami opende met een 14-24 eerste kwart beduidend sterker. Toch herstelden de Knicks zich goed en vooral vroeg in het derde kwart namen ze onder leiding van Jalen Brunson (38 punten) een forse voorsprong. Jimmy Butler bracht de Heat in de laatste paar minuten toch weer bijzonder dicht bij de thuisploeg, maar de Knicks hielden stand en met een 112-103 zege hielden ze zichzelf in leven.

Game 6: Vrijdagavond 12 mei, 01.30u (NL); Miami Heat - New York Knicks

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers (1-3)
Ook de Warriors moesten in eigen huis alles uit de kast trekken om nog in de race te blijven en de ploeg schoot uit de startblokken. De Lakers kwamen wel beter in de wedstrijd en in het tweede kwart ging het een tijdje gelijk op, maar vanaf halverwege de wedstrijd voerden de Warriors toch constant de boventoon. Even kwamen de Lakers in Q4 weer binnen de enkele cijfers, maar de Warriors van Stephen Curry (27 punten) maakten het met 121-106 gedecideerd af en zijn nog altijd in de race voor de titel.

Game 6: Vrijdagavond 12 mei, 04.00u (NL); Los Angeles Lakers - Golden State Warriors