CL: Inter zet stap naar finale na winst op stadsrivaal, Real en City gelijk

In de Champions League zijn de heenwedstrijden in de halve finales gespeeld. Dinsdag- en woensdagavond stonden de eerste twee duels op het programma, volgende week zullen de returns uitsluitsel gaan brengen wat de finaleplekken betreft.

In het Santiago Bernabeu nam Real Madrid het op tegen Manchester City en na een ruim half uur was het raak: Vinicius pegelde een heerlijk afstandsschot in het doel voor de 1-0. Kort na rust kreeg Kevin de Bruyne een kans op de gelijkmaker, maar Thibaut Courtois zat er met uitgestrekte hand nog nét aan.

Het duurde niet lang voor die gelijkmaker er alsnog kwam: De Bruyne kreeg de bal buiten de zestien voor zijn voeten en haalde lekker uit, waar Courtois dit keer niks tegen kon doen. In de slotminuten had Aurélien Tchouaméni de winnende treffer op de schoen, maar City-keeper Ederson zorgde ervoor dat het bij 1-1 bleef.

In het San Siro stond de Milanese derby op het programma en daarin begon Inter als een dolle. Al na acht minuten volleerde Edin Dzeko een corner met de binnenkant van zijn hak in het doel, drie minuten later eindigde een aanval dwars door het hart van de verdediging van AC Milan voor de voeten van Henrikh Mkhitaryan, die er 0-2 van maakte.

Kort na de tweede treffer stond het zelfs al bijna 0-3, maar de paal stond in de weg. Vervolgens waren er over en weer nog wel wat kansen, maar na het heerlijke begin leverde nog bijna anderhalf uur voetbal dan weer helemaal niks op en dus bleef het bij 0-2 voor Inter.