FOK! Wat een weer: na regen komen buien

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goede morgen!

Als je denkt dat er inmiddels genoeg is gevallen: kennelijk niet. In een groot deel van het land is gister meer dan 10 mm regen gevallen. Nieuw Beerta spant de kroon met 21.6 mm, Lauwersoog kwam er het best van af met "slechts" 7.8 mm. Ook vandaag is er neerslag, voornamelijk in het zuiden. De matige wind komt uit het westen. Vanmiddag is er veel bewolking en soms is de zon te zien, het zuiden heeft ook dan de meeste kans op buien, mogelijk met onweer. Het wordt tussen de 13 graden aan de kust tot 18 in oosten en zuiden.

Door de komst van de buien geldt in de provincies Gelderland, Noord Brabant en Limburg code geel tussen 14:00 en 21:00. Ook vanavond kunnen er nog flinke buien ontstaan met plaatselijk veel neerslag. In de nacht naar donderdag blijft de kans op een bui aanwezig, de minimumtemperatuur ligt zo rond de 9 graden. Morgen is het droger maar kan er nog steeds een bui vallen. Het weekend lijkt droog en warm te verlopen maar zover is het nog niet.

Tot morgen!

De zon gaat onder in Duitsland (Foto: DJMO)
De zon gaat onder in Duitsland (Foto: DJMO)

De zon is onder gegaan in Duitsland. (Foto: DJMO)
De zon is onder gegaan in Duitsland. (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.