NBA: Heat en Lakers op matchpoint tegen Knicks en Warriors

In de halve finales van de Eastern en Western Conferences in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn maandagavond weer twee wedstrijden afgewerkt. De New York Knicks en Miami Heat vochten hun vierde duel uit, net als de Golden State Warriors en Los Angeles Lakers.

Miami Heat - New York Knicks (2-1)
Al in de eerste minuut pakte Miami de leiding, maar een echt lekkere voorsprong kwam er niet en na Q1 stond het met 31-30 zelfs bijna gelijk. Het tweede kwart ging nog wat beter en leverde een constante voorsprong op van een handvol punten, waarna de Knicks halverwege Q3 de aansluiting weer hadden. Ze kwamen er echter niet voorbij en de Heat van Jimmy Butler (27 punten, 10 assists) liep weer een beetje weg. In Q4 konden ze die handvol punten voorsprong wél verdedigen en met een 109-101 zege zette Miami zichzelf op matchpoint in de serie: 3-1.

Game 5: Woensdagavond 10 mei, 01.30u (NL); New York Knicks - Miami Heat

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors (2-1)
Na twee wedstrijden die totaal niet spannend waren - en een prima openingsduel - was wedstrijd vier er zeker één voor het puntje van de stoel. Halverwege hadden de Warriors drie punten voorsprong, maar halverwege Q3 gingen ze ineens even los: onder leiding van Stephen Curry (31 punten) liep de ploeg zelfs naar een voorsprong in de dubbele cijfers. De Lakers van LeBron James (27 punten) kwamen echter terug en ook het vierde kwart was weer een zinderend stukje basketbal. Kort voor het einde pakte LA weer een kleine voorsprong en indrukwekkend verdedigen zorgde ervoor dat ze die vast wisten te houden: 104-101 en de Lakers staan met een 3-1 voorsprong op matchpoint.

Game 5: Woensdagavond 10 mei, 04.00u (NL); Golden State Warriors - Los Angeles Lakers