Leknessund neemt roze leiderstrui over van Evenepoel, Paret-Peintre sprint naar ritzege

De Noor Andreas Leknessund is de nieuwe leider in de Giro d'Italia. De Noor van Team DSM was meegesprongen in de vroege vlucht en werd weliswaar tweede achter de Fransman Aurélien Paret-Peintre, maar hield voldoende tijd over om de leiderstrui over te nemen van Remco Evenepoel.

In een rit met drie beklimmingen van de tweede categorie, waarvan de laatste ook de finish was. Na de eerste beklimming na meer dan 65 kilometer kon er uiteindelijk een groep wegrijden uit het peloton. Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Aurélien Paret-Peintre (AG2R Citroën), Nicola Conci (Alpecin-Deceuninck), Warren Barguil (Arkéa-Samic), Amanuel Ghebreigzabhier (Trek-Segafredo), Toms Skujins (Trek-Segafredo) en Andreas Leknessund (Team DSM) was het zevental die daarin slaagde en de kopgroep van zeven renners namen al snel vier minuten voorsprong, waarna Soudal-QuickStep de controleerde.

De Belgische ploeg met kopman Remco Evenepoel gaf de kopgroep een voorsprong zodat iemand in de kopgroep de rozeleiderstrui kon overnemen van de wereldkampioen. Op de slotklim viel de kopgroep uiteen en bleven Leknessund en Paret-Peintre over. Leknessund leek bergop de sterkste, maar kreeg de Fransman er op de steile stroken er net niet vanaf en kreeg we een sprint met twee. Daarin was Paret-Peintre duidelijk de sterkste en boekte zijn eerste ritoverwinning in een grote ronde. Leknessund werd tweede, maar neemt wel de roze leiderstrui over van Evenepoel. De Noor heeft nu een halve minuut voorsprong op de Belgisch wereldkampioen.

Results powered by FirstCycling.com