NHL: Kraken walst over Stars, Panthers op matchpoint tegen Maple Leafs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL was het zondagavond een drukke avond. In de halve finales van de twee conferences werden in totaal drie wedstrijden gespeeld, telkens ging het daarbij om een derde wedstrijd in de best-of-sevenserie.

New Jersey Devils - Carolina Hurricanes (0-2)
De Devils walsten in de eerste periode over de Hurricanes heen: Timo Meier, de jonge superster Jack Hughes en Michael McLeod waren allemaal trefzeker en na nog geen minuut in de tweede periode scoorde ook Nico Hischier. Sebastian Aho deed kort daarop eindelijk wat terug voor Carolina, gevolgd door goals van Damon Severson (Devils) en Jordan Martinook (Hurricanes): 5-2. De hoop van de bezoekers vervloog vroeg in de derde periode met goals van Miles Wood en nog eens Jack Hughes, ook al deden Jordan Staal en Seth Jarvis wat terug voor 7-4. Met negen minuten te gaan scoorde Ondrej Palat 8-4 en dat gooide de boel definitief in het slot, waardoor de Devils hun achterstand in de serie terug konden brengen naar 2-1.

Game 4: Dinsdagavond 9 mei, 01.00u (NL); New Jersey Devils - Carolina Hurricanes

Florida Panthers - Toronto Maple Leafs (2-0)
De Maple Leafs moesten inmiddels winnen om in de strijd te blijven en ze begonnen lekker in Florida: Sam Lafferty zette de Leafs al na ruim twee minuten op 1-0. Vroeg in periode twee stond het dankzij een powerplaygoal van Anthony Duclair weer gelijk, maar Erik Gustaffson zette Toronto nog eens op voorsprong. Vijf minuten later schoot Carter Verhaeghe de Panthers weer op gelijke hoogte, waarna periode drie niks opleverde. Overtime dus en daarin werd het na ruim drie minuten beslist: Sam Reinhart scoorde de winnende voor de Panthers, die zo een 3-0 voorsprong in de serie pakten.

Game 4: Woensdagavond 10 mei, 01.00u (NL); Florida Panthers - Toronto Maple Leafs

Seattle Kraken - Dallas Stars (1-1)
Seattle speelt een fantastisch post-season en hoewel de eerste periode thuis niks opleverde, zetten ze dat met een fantastische tweede periode voort. Na ruim twee minuten scoorde Jordan Eberle de 1-0, nog geen anderhalve minuut later verdubbelde Alex Wennberg de score. Drie minuten later was het raak voor Carson Soucy en nog eens twee minuten later stond het dankzij Matty Beniers 4-0 voor de ploeg van Daniël Sprong. Mason Marchment deed namens de Stars vervolgens wat terug, waarna Eeli Tolvanen er 5-1 van maakte. Een shorthanded goal van Yanni Gourde vroeg in de derde periode zorgde voor 6-1, Jani Hakanpää bezorgde de Stars nog een treffer en Justin Schultz maakte het helemaal af: 7-2 en de Kraken pakt een 2-1 voorsprong in de serie.

Game 4: Dinsdagavond 9 mei, 03.30u (NL); Seattle Kraken - Dallas Stars