NBA: 53 punten Jokic niet genoeg, 76ers en Suns trekken stand gelijk

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA zijn zondagavond weer twee wedstrijden gespeeld in de halve finales van de twee conferences. Die twee beloven beiden een spannende strijd te gaan worden, want in beide series is de stand na vier wedstrijden weer volledig gelijk.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics (1-2)
De Sixers begonnen in eigen huis prima en pakten in het eerste kwart een 27-19 voorsprong, die ze in het tweede kwart konden consolideren, onder meer dankzij James Harden en zijn uiteindelijk 42 punten. Met 24 punten en 18 rebounds stond Jayson Tatum bij de Celtics prima te spelen en dat hielp Boston met een paar minuten te gaan toch weer langszij, waarna een paar zinderende minuten volgden. Overtime was nodig en ook daarin was het razendspannend: een drietje van Tatum zette de Celtics op voorsprong, Harden's drietje brachten de Sixers langszij, waarna een (rake) poging van Marcus Smart van Boston een halve seconde te laat gelanceerd werd. Winst voor Philadelphia dus en de serie staat op 2-2.

Game 5: Dinsdagavond 9 mei, 01.30u (NL); Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Phoenix Suns - Denver Nuggets (1-2)
De wedstrijd ging vanaf het begin al grotendeels gelijk op, hoewel de Nuggets in het eerste kwart even een goede handvol punten voorsprong hadden. In heel Q2 en Q3 bleven de teams elkaar vol op de huid zitten, waarbij de Nuggets aangevoerd werden door een wederom ontketende Nikola Jokic. De Serviër speelt al tijden geweldig en kwam nu tot maar liefst 53 punten en 11 assists, maar toch was het niet genoeg. De Suns sloegen in Q3 een klein gaatje, wat ze in het vierde kwart met de nodige moeite vast konden houden: 129-124 en de serie staat met 2-2 gelijk. Bij de Suns staken twee man er bovenuit: Kevin Durant en Devin Booker noteerden beiden 36 punten op het scoreformulier.

Game 5: Dinsdagavond 9 mei, 04.00u (NL); Denver Nuggets - Phoenix Suns