Slimme bandenpomp doet intrede in Amsterdam: ''Scheelt heel veel brandstof''

In Amsterdam staan sinds kort 4 zogenaamde 'slimme bandenpompen'. Daar kunnen de banden van auto's en motoren gratis worden opgepompt. Een voertuig met opgepompte banden verbruikt namelijk minder brandstof. En dat scheelt geld en zorgt voor minder vervuilende uitstoot. Ook gaan de banden langer mee. Toch rijdt maar liefst 63 procent van de auto's in onze stad met onderspanning. Zo meldt AT5

De slimme bandenpomp is nog niet voor alle Amsterdammers een begrip, merken de makers van Amsterdam Informeert wanneer ze bij de pomp in Amsterdam-Noord staan. Een automobilist met hoed weet wel waarom het belangrijk is je banden op te pompen. "Het scheelt brandstof, heel veel brandstof."

Laurens Drogendijk van Band op Spanning bevestigt dit. "Omdat je daarmee gewoon zuiniger en veiliger rijdt, je hebt een betere wegligging en je bespaart brandstof en dat scheelt uitstoot. Veel mensen rijden met een te lage bandenspanning. Dat komt eigenlijk omdat banden langzaam leeglopen."

Het advies is om banden elke 2 maanden op te pompen. Kijk naar de video op AT5 om te weten hoe zo'n slimme pomp werkt.

Met zachte banden is je remweg langer en heb je meer kans op een klapband. Met opgepompte banden kost het minder energie om op snelheid te komen en kun je tot wel € 100,- per jaar aan brandstofkosten besparen. In Amsterdam komen in totaal 10 bandenpompen.