Politie rukt groot uit wegens vechtpartij bij Turkse verkiezingen in de Rai

Vanavond is de politie met tientallen politiewagens uitgerukt naar de Rai in Amsterdam, waar op dat moment rond 21.00 uur net het stemlokaal voor de Turkse verkiezingen dichtging. Binnen ontstond na afloop een grote rel, waarbij tientallen politieagenten met honden en stokken moesten optreden. Meerdere ambulances werden opgeroepen en ook werd er een politiehelikopter ingezet. Zo meldt AT5

Volgens een taxichauffeur die AT5 te woord stond ging het om wel dertig politiewagens. "Ik heb ze serieus lopen tellen, ik reed er langs. Ik hoorde van een Rai-medewerker dat er Turkse verkiezingen worden gehouden." Ook vertelt de chauffeur dat hij van een andere persoon gehoord had dat er mogelijk een achtervolging met een scooter plaatsvond.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er veel politiewagens op het terrein bij de Rai aanwezig zijn, maar dat hij op dit moment niet meer informatie kan geven. "In principe is het een evenement waar de verantwoordelijkheid van de veiligheid bij zowel de RAI als het consulaat die de verkiezingen regelt ligt. Nu is er toch iets gebeurd, waardoor wij in zulke groten getale moeten optreden."

Omwonenden melden dat al zeker een halfuur een politiehelikopter boven de Rai hangt. Vorig weekend waren er ook al ongeregeldheden bij de Turkse verkiezingen in de Rai.