Milan klopt Dekker in eerste massasprint Giro d'Italia

De eerste massasprint in de Giro d'Italia is gewonnen door Jonathan Milan. De 22-jarige Italiaan was na een vlakke etappe van 202 kilometer te snel voor de Nederlander David Dekker. Remco Evenepoel blijft leider in het algemeen klassement.

Na de tijdrit van zaterdag stond er vandaag een eerste kans voor de sprinters op het programma in de Giro d'Italia. In de eerste kilometers reed er een kopgroep van vier weg. De voorsprong ging snel omhoog, waarna er controle kwam in het peloton. Paul Lapeira deed in de kopgroep de beste zaken door twee keer als eerste boven te komen op klimmetjes van de vierde categorie en is nu leider in het bergklassement.

Maar ver voor de finale werden de vroege vluchters bijgehaald en kon het peloton zich opmaken voor de eerste massasprint deze Giro, maar op iets meer dan drie kilometer was er eerst nog wel een grote valpartij met onder wie Mark Cavendish en Mads Pedersen. Een derde van het peloton kon door en in die massasprint sprintte Jonathan Milan naar de zege. De 22-jarige Italiaan won redelijk eenvoudig voor de verassende David Dekker en Kaden Groves.

Remco Evenepoel kwam de tweede etappe zonder schade door en blijft leider in het algemeen klassement.

Results powered by FirstCycling.com