Giro: Etappe 2 - Sprinten na een matige zondagrit

Het is na één tijdrit van krap twintig kilometer wellicht nog een beetje vroeg, maar de Giro d'Italia lijkt al beslist: Remco Evenepoel is in supervorm en legde de concurrentie in de tijdrit stevig op de pijnbank. Van een pijnbank zal vandaag voor de renners geen sprake zijn, maar voor de TV-kijkers des te meer.

De heren starten in Teramo en zetten vervolgens koers naar San Salvo, een 202 kilometer lange rit met onderweg een paar heuveltjes - twee keer van de vierde categorie, de laatste op een dikke zeventig kilometer van de meet. Perfect recept voor een dinsdagrit dus: een kopgroepje dat urenlang een paar minuten voor het peloton uit peddelt, om vervolgens bijgehaald te worden, waarna we gaan kijken naar de massasprint. Voor meer detail verwijzen we uiteraard door naar de voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier, hier weer te vinden.

Op een meter of 1300 van de finish volgt een lastige rotonde en een kilometer voor de meet nog een vrij scherpe bocht, daarna is het een rechte streep naar de meet. De etappe gaat om 12.20 uur van start, Eurosport is er de hele dag live bij en de finish ligt zo ergens rond een uur of vijf.

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)