NBA: Suns kloppen Nuggets ondanks triple-double Jokic, Celtics op voorsprong tegen 76ers

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA werden vrijdagavond weer twee playoffwedstrijden gespeeld. In de halve finales van de Eastern Conference speelden de Philadelphia 76ers en Boston Celtics hun derde wedstrijd, net als de Phoenix Suns en Denver Nuggets dat in de Western Conference deden.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics (1-1)
De Celtics begonnen erg lekker aan de wedstrijd, maar nog voor het eerste kwart voorbij was kwamen ook de Sixers op dreef. Richting het eind van Q2 onttrok zich een vergelijkbaar scenario, maar dit keer wist Boston de voorsprong wél net in stand te houden. Halverwege Q3 waren de 76ers er weer bijna, maar Boston hield stand en de ploeg van Jayson Tatum (27 punten, 10 rebounds) rekende met 102-114 af met het team van Joel Embiid (30 punten, 13 rebounds), waardoor Boston een 2-1 voorsprong pakt in de best-of-sevenserie.

Game 4: Zondagavond 7 mei, 21.30u (NL); Philadelphia 76ers - Boston Celtics

Phoenix Suns - Denver Nuggets (0-2)
Het ging volledig gelijk op in het eerste kwart, waarna de Suns onder leiding van Devin Booker met 38-21 uithaalden in het tweede kawrt. Toch wisten de Nuggets zich terug te knokken met hulp van Jamal Murray (32 punten) en een indrukwekkende triple-double van Nikola Jokic (30 punten, 17 rebounds, 17 assists) en aan het eind van Q3 stond het weer nagenoeg gelijk. Booker deed er nog een schepje bovenop in het vierde kwart en kwam uiteindelijk uit op een totaal van 47 punten, waarmee hij zijn Suns samen met Kevin Durant naar een 121-114 zege hielp om zo de achterstand in de serie te verkleinen naar 2-1.

Game 4: Zondagavond 7 mei, 02.00u (NL); Phoenix Suns - Denver Nuggets